AHMETLİ GES PROJESİNDE PANELLERİN KURULUMU TAMAMLANDI

3.05.2021

Ahmetli’de yaklaşık 3 aydır yapımı devam eden Güneş Enerji Santrali (GES) projesinde artık sona yaklaşıldı. 3480 adet elektrik panelinin kurulumu tamamlanırken projede gözle görülür bir şekilde ortaya çıktı. Projenin artık tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan  “toplamda 3480 adet olan panellerin kurulumu tamamlandı. Elektrik bağlantı hatlarının da çekilmesiyle inşallah Ramazan Bayramı sonrasında elektriğimizi üretmeye ve kullanmaya başlayacağız” dedi.

Ahmetli’de Canbazlı Mahallesi’ne yapımı devam Güneş Enerji Santrali’nde sona yaklaşıldı. Ahmetli’nin ilk güneş enerji santralinin kurulumunun heyecanını yaşadıklarını belirten ve çalışmalar hakkında bilgi alan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “yaklaşık 3 aydır süren çalışmaların sonuna geldik. 3480 adet olan enerji panellerimizin kurulumu tamamlandı. 1 Mv’lık enerji üretimi sağlayacak olan GES projemizi elektrik bağlantı hatlarının çekilmesiyle inşallah Ramazan Bayramı sonrasında faaliyete geçireceğiz. Heyecanlıyız, Ahmetli’nin ilk güneş enerji santralinin kurulumunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizin hem Ahmetli’mize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.