AHMETLİ’NİN KURTULUŞU DÜZENLENEN TÖREN İLE KUTLANDI

6.09.2021

Ahmetli’nin Kurtuluş’unun 99. yılı düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Alhan “Ahmetli’yi ve tüm Anadolu’yu kanlarıyla bizlere ebedi yurt haline getiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, Kurtuluşumuzun 99. Yılını kutluyorum” dedi.

Ahmetli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı kutlandı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İlçe Jandarma Komutanı Uçal Karataş, Emniyet Amiri Halil Beyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Tuğrul Dinçer, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına Kaymakam Gökay Özkan ve Belediye Başkanı Ahmet Alhan tarafından çelenk sunumu gerçekleşti. Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan yaptı. Başkan Alhan konuşmasında “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 26 Ağustos 1922”de Afyon Cephesinden Büyük Taarruzu başlattılar. Dört gün süren muharebeler sonucunda 30 Ağustos 1922’de düşman kaçmak zorunda kaldı. Kaçarken de etrafı yakıp yıktılar, yaşlı, kadın, çocuk demeden önlerine geleni katlettiler. Düşmanı kovalayan şanlı ordumuz 6 Eylül 1922”de Ahmetli’mize girdi ve bu tarihte ilçemiz düşman işgalinden kurtuldu. Bu tarih ilçe tarihimizin dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Bölgemizdeki işgalin sona ermesi, milli mücadelenin kazanılması ve savaşın fiilen sona ermesini sağlamıştır. Kurtuluş savaşımız, şartlar ne kadar zor olursa olsun, milletin topyekûn iradesiyle girişilen mücadelelerin mutlaka başarıya ulaşacağını gösteren güzel bir örnektir. Ahmetli’yi ve tüm Anadolu’yu kanlarıyla bizlere ebedi yurt haline getiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, Kurtuluşumuzun 99. yılını kutluyorum” dedi.