Haberler

AHİLİK HAFTASI AHMETLİ’DE TÖRENLER İLE KUTLANDI

12.10.2021

Ahilik ve Ahilik Kültürü Haftası Ahmetli’de düzenlenen törenler ile kutlandı. Günün ilk töreni Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı ardından sanayi sitesinde düzenlenen program ile sona erdi. Sanayi sitesinde düzenlenen programda temsili Şed Kuşanma töreninin ardından, Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt Yılın Duayeni ödülünü Ahmetli sanayisinde traktör tamircisi olarak çalışmış, sayısız çırak, kalfa ve usta yetiştirmiş sanayinin ‘Asker Abi’si olan Mustafa Çavdar’a takdim ederken, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’da Yılın Ahi Ustası ödülünü Şevket Hocaoğlu’na takdim etti. Yılın Çırağı ödülünü ise Ahmetli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde göstermiş olduğu örnek davranışlardın ötürü Selman Arif Tanrıkulu’da İlçe Jandarma Komutanı Uçal Karataş’ın elinden aldı.

34. Ahilik ve Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Ahmetli’de de düzenlenen törenler ile kutlandı. Günün ilk töreni Belediye binası önünden, Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Daha sonra günün ikinci töreni ise Ahmetli Sanayi Sitesi’nde gerçekleşti. Burada ki törene Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İlçe Jandarma Komutanı Uçal Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cendel Akçay, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ruhi Çoban, Esnaf Odaları Başkanı Ayhan Aydoğan, okul müdürleri ve daire amirleri de katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Kurt ve Belediye Başkanı Alhan, örste demir döverken, temsili olarak Şed Kuşanma töreni gerçekleşti. Şed Kuşanma töreninin ardından Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt Yılın Duayeni ödülünü Ahmetli sanayisinde traktör tamircisi olarak çalışmış, sayısız çırak, kalfa ve usta yetiştirmiş sanayinin ‘Asker Abi’si olan Mustafa Çavdar’a takdim ederken, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’da Yılın Ahi Ustası ödülünü Şevket Hocaoğlu’na takdim etti. Yılın Çırağı ödülünü ise Ahmetli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde göstermiş olduğu örnek davranışlardın ötürü Selman Arif Tanrıkulu’da İlçe Jandarma Komutanı Uçal Karataş’ın elinden aldı.

Esnafları Ziyaret Ettiler

Mehter Takımı konserinin ardından tören sona ererken, Kaymakam Kurt ve Başkan Alhan, törenin hazırlanmasında emeği geçen kutlama komitesine teşekkür etti. Ardından Kaymakam Abdullah Kurt ve Belediye Başkanı Ahmet Alhan, beraberindeki heyet ile birlikte sanayi sitesi esnaflarını ziyaret ederek hem Ahi Haftalarını kutladılar hem de hayırlı işler dileklerini ilettiler.

« Tüm Haberler

HABERLER

 
 

SOSYAL HİZMETLER