Haberler

Cumhuriyet, Geleceğimiz Adına En Büyük Güvencemizdir

28.10.2014

Başkan ALHAN " 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl Dönümünü kutlayarak Cumhuriyet , hiç şüphesiz , Geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir" dedi.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91’inci yıl dönümünü kutlayarak, “Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir”.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 91’inci kuruluş yıldönümünü, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Atatürk’ün ’’en büyük eserim’’ dediği Cumhuriyet değerleri etrafında, milletçe her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetleniyoruz. Cumhuriyet, hiç şüphesiz geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Vatanımız için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyet, hepimizin gözbebeği durumundadır. Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Türk milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım ve en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Cumhuriyet, çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Bugün için görevimiz, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak olmalıdır. Aynı zamanda kalkınmış, huzurlu, istikrara kavuşmuş müşterek bir ülke olmak, bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak en temel hedefimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" 

« Tüm Haberler

HABERLER

 
 

SOSYAL HİZMETLER