2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2.04.2015

Ahmetli Toplum Sağlığı Merkezi çalışanşları,Dünya Otizm Farkındalık Günü,kapsamında Otizmi anlatarak Belediye personelimizede yaka kartı dağıttı.
Belediye Başkanı Ahmet ALHAN'ın 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili mesajı;
Türkiye'de son zamanlarda engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak bir çok hizmet yapıldı ve bu hizmetler devam ediyor.Nisan ayında Otistik Engellilerimizin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar düzenleniyor.
ALHAN sözlerinde şu ifadelere yer verdi;Otizm eğitiminde,Önemli olan kapıyı açacak doğru anahtarı bulmaktır.Otizmli çocuklar normal yetişen çocuklar gibi aile yardımı ile değil Rehabilitasyon Merkezlerinde özel eğitim alarak zamanla öğreniyor,bu iğneyle kuyudan su taşımak kadar zor olsada topluma kazandırmak hepimizin görevidir.Tüm vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları gerekmektedir.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün Topluma duyarlılık ve farkındalık günü olmasını temenni ediyorum.dedi