Haberler

AHMETLİ 19 MAYIS’I COŞKU İLE KUTLADI

21.05.2024

            Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak basışı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ahmetli’de de düzenlenen törenler ile coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler kortej yürüyüşü, sporcu ve öğrenci gruplarının gösterileri devam ederken final ise 19 Mayıs akşamı düzenlenen Fener Alayı ile taçlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak basışı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ahmetli’de büyük bir coşku ile kutlandı. Düzenlenen törenlere Ahmetli Kaymakamı Mehmet Akif Temur, Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Gülşen Uçar, İlçe Emniyet Amiri Halil Beyhan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanları, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Günün ilk töreni Atatürk Anıtında gerçekleşti. Çelenklerin sunulmasının ardında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte ilk tören sona erdi. Ardından törene katılanlar ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Günün ikinci töreni ise Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşti. Kaymakam Mehmet Akif Temur ve Belediye Başkanı Fuat Mintaş öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Şiilerin okunmasının ardından Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunlarının gösterileri büyük alkış alırken, sporcu gruplarının gösterileri ise beğeni topladı. Törenin sonunda ise düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, Kaymakam Temur ve Başkan Mintaş törenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Fener Alayında Büyük Coşku

Törenlerin son programı ise 19 Mayıs akşamı düzenlenen Fener Alayı oldu. Yoğun bir katılım ile düzenlenen Fener Alayında marşlar hep bir ağızdan söylenirken, vatandaşlar Göçmen Bandosu eşliğinde çalınan şarkılara coşku işle eşlik etti. Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş’ta vatandaşların bayram coşkusuna ortak olurken yaptığı açıklamada “Her adımda bayram coşkusu, her gönülde vatan sevgisi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen tören ve Fener Alayında vatandaşlarımız ile birlikte ellerimizde Türk Bayrağımız ile yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. . 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi. 

« Tüm Haberler

SOSYAL HİZMETLER